Με αφορμή τον πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013.

Οι ομιλίες θα κινηθούν γύρω από «τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας στους online κόσμους» (Online rights and responsibilities), δηλαδή τη θεματική ενότητα που επιλέχθηκε για να αναδειχθεί στη φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Με αφορμή τα online δικαιώματα και υποχρεώσεις, ειδικοί θα μιλήσουν για τον σημαντικό ρόλο της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της αναφοράς παράνομων συμπεριφορών, όπως και για τον ρόλο της πολιτείας, των αρχών και των οργανώσεων στην προστασία του παιδιού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Δράσης Saferinternet.gr ενώ το συνέδριο διοργανώνεται με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τη στήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Επίσημος συνεργάτης της δράσης Saferinternet.gr στο συνέδριο είναι η εταιρία WIND, χορηγοί η Alpha Bank και ο Κωτσόβολος, και ένθερμος υποστηρικτής η Google.

Παράλληλα, για τον φετινό 10ετή επετειακό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 217 φορείς σε 44 νομούς της Ελλάδας και την Κύπρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr και ανέλαβαν τον ρόλο πρεσβευτών, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών.

Σε όλη την Ελλάδα , σχολεία, δήμοι, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, πολιτιστικοί φορείς, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εταιρίες και ιδιώτες ανέλαβαν να διαδώσουν το μήνυμα της φετινής επετείου με εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, ποιήματα, έργα ζωγραφικής, εργαστήρια, πόστερ και T-shirts.